A
A
A

Cum păstrați și depozitați produsele alimentare?

Depune o plângere

Cum păstrați și depozitați produsele alimentare?

Apr 20, 2020
user
CAS Centru
Views:
1195

Sorry, this entry is only available in Romanian.

Reguli principale de stocare:

  • Puneți la frigider sau  congelați imediat produsele perisabile. Alimentele care necesită refrigerare ar trebui să fie puse în frigider, de îndată ce le-ați luat acasă. Memorizați „regula de două ore“, pentru a lăsa un produs care necesită refrigerare la temperatura camerei. Nu permiteți niciodată  ca peștele, carnea, carnea de pasăre, fructele de mare, ouăle sau alte alimente care necesită refrigerare să stea la temperatura camerei mai mult de două ore. De asemenea, atunci când puneți mâncarea în frigider sau congelator  nu înghesuiți atât de strâns pungile (recipientele) încât aerul să nu poate circula.
  • Mențineți aparatele dvs. la temperaturile corespunzătoare. Mențineți temperatura frigiderului la sau sub 4° C. Temperatura de congelare trebuie să fie -18° C. Verificați temperatura periodic cu ajutorul termometrului.
  •  Verificați modul de stocare a alimentelor și condițiile de depozitare pe etichete.
  • Folosiți produse alimentare gata pentru consum (budinci, torta) cât mai curând posibil. Cu cât acestea sunt depozitate mai mult timp în frigider (mai ales în cazul în care temperatura frigiderului este de peste  4° C), cu atât sunt  mai multe șanse  de infectare cu  Listeria, o bacterie care provoacă boala numita Listerioza.
  • Daca un aliment miroase suspect sau prezintă semne de alterare  evitați depozitarea lui în frigider.
  • Anumite produse nu beneficiază de pe urma păstrării la frigider:

–       bananele și avocado se înnegresc

–       cartofii și dovlecii se înmoaie

–       roșiile își pierd aroma

–       ceapa impregnează cu miros alte produse.

Aceste produse trebuie păstrate într-un loc răcoros și întunecos.

  • Marinați mâncarea în frigider. Bacteriile se pot multiplica rapid în alimente rămase la marinat la temperatura camerei.
  • Curățați frigiderul în mod frecvent. Acest lucru ajută la reducerea multiplicării bacteriilor  Listeria monocytogenes.
  • Păstrați alimentele acoperite. Alimentele se păstrează în frigider în recipiente acoperite sau pungi de depozitare sigilate.
Depune o plângere
Ai cumpărat alimente alterate sau necalitative? Îți oferim gratuit consiliere și asistență juridică primară