
Principala sursă de grăsimi trans în dieta noastră zilnică este fast-food-ul, sau așa-zisa „mâncare rapidă”, pe care o cumpărăm în stradă, piață, la magazin sau în localuri. Aceste grăsimi pot fi regăsite în produse ca napolitanele, prăjiturile, chiflele și plăcintele dulci ori sărate din comerț, hamburgerii, kebabul, pizza sau cartofii pai. Aceste produse și aluatul din care sunt făcute, conțin adaosuri sau sunt prăjite în grăsimi trans. Experții ne recomandă să ne limităm consumul zilnic de grăsimi trans la maximum 2,2 grame. Vezi mai jos care produse conțin cea mai mare cantitate de grăsimi trans și cu cât aceasta depășește norma zilnică:

19Niciodată nu este târziu să începi un mod sănătos de viață și să îți echilibrezi obișnuințele alimentare. Nu trebuie să o faci radical și prin diete severe. Alege ce mănânci în localuri și redu sau evită consumul de alimente de tip „fast-food”, dar și pe cele de patiserie și cofetărie, gătite din aluatul produs pe cale industrială (napolitane, vafe, chifle, plăcinte, prăjituri, etc.).
Ai grijă de sănătatea ta – alege ce mănânci! *Alege ce mănânci! este o campanie de informare a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică susținută în cadrul activităților de promovare a sănătății a Proiectului moldo-elvețian „Viața Sănătoasă: Reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică. Elveția este unul dintre cei mai mari donatori bilaterali de granturi în sectorul de sănătate al Republicii Moldova.