A
A
A

Alegesanatos revine

Depune o plângere

Alegesanatos revine

May 04, 2020
user
CAS Centru
Views:
1857

Sorry, this entry is only available in Romanian.

Dragi prieteni,

 

Anul 2020 este un an an cu multe evenimente și provocări, care ne-a schimbat stilul de viață, activitățile cotidiene, obișnuințele anterioare, viziunile și planurile de viitor.

Deși mai multe domenii și subiecte au trecut în plan secund, vedem cît de important este pentru noi toți alimentația sănătoasă, produsele alimentare sigure și calitative, cu aportul necesar de substanțe necesare organismului uman.

Echipa ”alegesănătos” a continuat și în această perioadă să acorde asistență și consiliere consumatorilor în ce privește drepturile acestora și siguranța alimentelor consumate.

Unul din obiectivele trasate pentru acest an a fost modernizarea paginii web ”alegesănătos” pentru a oferi consumatorilor un instrument on-line ușor de accesat și eficient în tot ce ține de siguranța alimentelor.

Pe lîngă beneficiarii obișnuiți ai platformei web, dorim să creem condițiile necesare pentru accesul altor categorii de consumatori, precum grupurile vulnerabile, în mod special persoanele cu deficiențe de vedere și persoanele care suferă de daltonism. Pentru ei au fost integrate extensii și istrumente care îi vor ajuta să acceseze informațiile publicate pe portal web. În acest sens, au fost implementate unele instrumente audio pentru ascultarea informațiilor publicate pe web, a fost prevăzută posibilitatea accesării informațiilor de pe web cu font mărit, fie textul poate fi accesat în alb – negru.

Pagina modernizată ”alegesănătos” aduce consumatorilor noi rubrici, cu informații utile privind:

  • inițiativa și echipa ”alegesănătos”;
  • nouătăți și evenimente;
  • descrierea cazurilor raportate privind încălcarea drepturilor consumatorilor;
  • informaţia relevantă cu privire actele normative din domeniu;
  • modalităţile de apărare a drepturilor pentru un consumator;
  • articole relevante despre consumul produselor alimentare sigure și efectele asupra sănătății;
  • recomandări/sfaturi cu privire la consumul și diminuarea efectelor negative a substanțelor conținute în produsele alimentare;
  • publicații, studii, avize, interviuri cu specialiști, nutriționiști;
  • alte informații utile consumatorilor.

Informarea corectă, precauția sporită și activismul civic al consumatorilor sînt elementele necesare care ne vor ajuta împreună să depășim toate dificultățile și să ne asigurăm un mediu sănătos de viață, cu produse alimentare sigure.

 

 

Depune o plângere
Ai cumpărat alimente alterate sau necalitative? Îți oferim gratuit consiliere și asistență juridică primară