A
A
A

Hrișca – medicament care scade colesterolul și ține cancerul la distanță

Depune o plângere

Hrișca – medicament care scade colesterolul și ține cancerul la distanță

Dec 28, 2014
user
CAS Centru
Views:
856

Sorry, this entry is only available in Romanian.

Hrișca se aseamănă cu grâul dar nu face parte din categoria cerealalelor și nu conține gluten. Este superioară grâului din multe puncte de vedere: conţine mai puţine glucide, este bogată în lisină (aminoacid esenţial), fier, seleniu, calciu şi antioxidanţi.

Hrișca este un adevărat aliment-medicament și poate combate numeroase afecțiuni: diabetul zaharat, ateroscleroza, bolile hepatice şi de inimă, hipertensiunea arterială, diverse edeme, anemie şi depresie.

Substanţele pe care le conţine hrişca au proprietăţi antitumorale remarcabile. Vitaminele, fibrele alimentare şi oligoelementele conţinute în boabele de hrişcă au rolul de a scădea semnificativ probabilitatea apariţiei diverselor forme de cancer, mai ales a cancerului rectal, gastric, esofagian sau pulmonar. Astfel, specialiştii recomandă consumul de hrişcă de aproximativ patru ori pe săptămână, pentru a ne menţine într-o stare bună de sănătate.

Hrişca este foarte săracă în calorii, dar bogată în substanţe ce ajută la reglarea greutăţii corporale. Acest aliment conţine anumite substanţe cu efect diuretic, care reduc excesul de apă din organism. Dacă fierbeţi boabele de hrişcă împreună cu morcovi, ardei şi roşii le puteţi consuma şi seara, dând o senzaţie de saţietate, astfel că şi apetitul alimentar scade foarte mult.

Un consum regulat de hrişcă menţine sub control nivelul colesterolului rău (LDL) şi scade nivelul trigliceridelor din sânge. Cercetătorii chinezi au demonstrat că persoanele care consumă frecvent hrişcă au un nivel mai scăzut de colesterol şi trigliceride.

Colina, substanţa care se găseşte din abundenţă în hrişcă, e şi un foarte bun tonic hepatic, care ajută ficatul să se regenereze şi să elimine toxinele, precum alcoolul sau alimentele cu grad de toxicitate mărită.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

Depune o plângere
Ai cumpărat alimente alterate sau necalitative? Îți oferim gratuit consiliere și asistență juridică primară