Alegesanatos Sfaturi Colesterolul. 10 alimente care scad colesterolul

Colesterolul. 10 alimente care scad colesterolul

Colesterolul crescut reprezinta o problema din ce in ce mai des intalnita. Riscul unui colesterol crescut exista si in cazul persoanelor tinere sau slabe. Din fericire, exista anumite alimente pe care le puteti adauga la dieta dumneavoastra si care va pot ajuta sa va scadeti nivelul de colesterol, ceea ce automat reduce si riscul aparitiei bolilor de inima.

1. Fistic

Cercetarile au asociat consumul de fistic cu un profil lipidic imbunatatit, prin cresterea colesterolului HDL (colesterolul bun) si reducerea colesterolului LDL (colesterolul rau). Avand in vedere ca fisticul este bogat in fibre si antioxidanti, acesta protejeaza celulele corupului de stresul oxidativ, care incurajeaza ingrosarea peretilor arterelor.

In plus, fisticul este bogat in potasiu si magneziu, asociate cu scaderea tensiunii arteriale.

2. Humus

Fibrele, in special cele solubile, gasite in fasole, sunt asociate cu imbunatatirea sanatatii inimii. Nautul este in topul alimentelor care reduc nivelul de colesterol.

3. Cereale

Cerealele bogate in fibre, precum hrisca sau orzul ofera beneficii de scadere a colesterolului.

4. Pastai

Pastaile reprezinta o buna modalitate prin care puteti reduce nivelul colesterolului LDL si poate inlocui alimentele bogate in proteine, care au in acelasi timp si un continut ridicat de grasimi saturate.

5. Cirese

Pigmentul unei cirese are capacitati antioxidante puternice. Incercati sa adaugati cirese inghetate in smoothie-ul de dimineata.

6. Dovleac

Sarac in calorii, dar bogat in fibre, dovleacl are si proprietati antioxidante puternice.

7. Ulei de susan

Uleiul de susan este mai putin cunoscut ca sursa de grasimi monosaturate, care se regasesc de obicei in uleiul de masline si de avocado.

8. Banane

Bogate in fibre solubile, bananele scad colesterolul prin indepartarea acestuia din sistemul digestiv si impiedicandu-l sa se mute in sange si sa infunde arterele.

9. Sardine

Sardinele sunt bogate in omega 3. In plus, acestea sunt o alternativa pentru alti pesti cu un continut ridicat de grasimi.

10. Seminte de chia

Semintele de chia sunt alternativa vegetariana pentru omega 3. Acestea sunt bogate in acizi grasi, fibre, proteine si antioxidanti. Semintele de chia pot fi consumate ca atare sau pot fi adaugate la supe, smoothie-uri sau piureuri de budinci.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post

Noţiunea de act normativ şi prezentare generală a unor acte normative care reglementează raporturi în domeniul siguranţei alimentelorNoţiunea de act normativ şi prezentare generală a unor acte normative care reglementează raporturi în domeniul siguranţei alimentelor

Legea este norma prin care statul reglementează anumite raporturi pe domenii şi impune societăţii o anumită conduită tipică. Actele legislative sînt acte adoptate de unica autoritate legislativă a statului în